Expo Nord Oltenia

FacebookGoogle BookmarksLinkedin

Complex Expozitional

Centrul de Congrese si Expozitii OLTEXPO, constructie finalizata in 2010, pe o suprafata de teren de 55.000 de metri patrati, este al doilea complex expozitional ca marime din Romania. Complexul este alcatuit dintr-un pavilion central, patru pavilioane adiacente si platforme expozitionale exterioare asfaltate care pot fi utilizate pentru expunerea utilajelor, echipamentelor sau autovehiculelor ultragabaritice sau pentru parcaje, in limita a maximum 350 de autoturisme, suprafata expozitionala exterioara depasind 4500 de  metri patrati.

Pavilioanele sunt dotate cu internet prin cablu si wireless, televiziune prin satelit, echipamente moderne de incalzire, aer conditionat si extractoare de fum, monitorizare video 24/24 h, instalatii antiefractie si antiincendiu.

Pavilionul central dispune de o suprafata expozitionala totala de 3.050 de metri patrati, dispusi astfel: parter 1.240 mp si etaj 1.810 mp. In functie de amploarea evenimentului, cele doua spatii pot fi puse in valoare impreuna sau independent.

Sala Balcescu din pavilionul central, cu o suprafata de 1240 mp poate fi amenajata atat ca sala de expozitii, cat si ca sala pentru conferinte si congrese, avand o capacitate de peste 1000  de persoane pentru acest gen de manifestari, sau ca arena pentru competitii si premieri sportive. Suprafata generoasa permite diferite tipuri de aranjamente - sala de curs, amfiteatru, sala de bal. In incinta pot fi organizate, de asemenea, evenimente culturale, spectacole, concerte, dar si evenimente corporate, aniversari, lansari de produse, promovare brand societate sau produs, precum si evenimente private - nunti, botezuri, aniversari.

Pavilionul central OLTEXPO dispune de trei sali de conferinta: sala Cozia, sala Valcea si sala Buse. Dotate cu mobilier si echipamente IT, video si audio de ultima generatie, salile de conferinta ofera cele mai bune conditii pentru prezentari, lansari, conferinte de presa, workshop-uri sau team building-uri.

Zona cu destinatia alimentatie publica de la parterul pavilionului central, cu o suprafata de 200 mp, amenajata cu mobilier modern, poate fi utilizata ca spatiu pentru protocol sau catering.

Pavilioanele adiacente ale OLTEXPO au o structura similara, avand o suprafata de 1.185 mp. Accesul se poate face independent pentru fiecare etaj.

Parterul, cu o suprafata de 975 de metri patrati, poate gazdui evenimente expozitionale, corporate sau private, ori prezentari de moda. Sala de conferinte  amplasata la etaj,cu un design modern si o panorama deosebita, spre zona verde de pe malul Oltului, are o capacitate de pana la 100 de persoane.

Situat in apropiere de Parcul National Cozia (rezervatie naturala) si de statiunile Calimanesti - Caciulata, Baile Olanesti, Baile Govora, Ocnele Mari si Voineasa, OLTEXPO asigura expozantilor si vizitatorilor conditii pentru imbinarea turismului de afaceri cu turismul balnear, monahal (Manastirile Cozia, Turnu, Stanisoara, Frasinei si Cornet) si turismul sportiv (in zona practicandu-se catarari, sanius, ciclism, sarituri cu parasuta, lansari cu parapanta, sporturi nautice).