Expo Nord Oltenia

FacebookGoogle BookmarksLinkedin

comunicate de presa

SEDINTA CONSILIULUI PENTRU DEZVOLTARE REGIONALA SUD-VEST OLTENIA

Intalnirea, la care au participat reprezentanti ai autoritatilor judetene si locale din cele cinci judete componente, a fost prezidata de directorul ADR SV Oltenia, Marilena Bogheanu, care a punctat stadiul de implementare a Programului Operational Regional 2007 – 2013:  fonduri in valoare de peste 600 de milioane de euro, 365 de contracte semnate si circa 20% grad de absorbtie, la nivel de regiune .

Presedintele CJ Valcea, Ion Cilea, senatorul Laurentiu Coca (PSD) si primarul orasului Calimanesti, Florinel Constantinescu le-au urat bun venit participantilor la eveniment. Ion Cilea: “Ma bucur ca ati ales sa veniti la Valcea, sper  sa avem o colaborare foarte buna. Ne intalnim la Oltexpo, investitie realizata cu fonduri Phare, unul dintre cele mai moderne complexe expozitionale din tara.” Agenda zilei a cuprins si validarea structurilor de conducere a CDR SV Oltenia. Presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, isi continua mandatul de presedinte. Domnia sa  a precizat ca “regiunea Sud-Vest Oltenia este poate singura regiune in care exista conlucrare si intelegere si nu exista niciun judet care sa nu fi avut acces la fonduri. Fondurile nu se vor duce cu prioritate catre un judet; chiar daca vorbim despre regionalizare in perioada urmatoare, aici in Oltenia va fi o situatie buna.” In functia de vicepresedinte  a fost validat in continuare presedintele Consiliului Judetean Olt, domnul Paul Stanescu.

Ordinea de zi a mai cuprins informarea cu privire la stadiul elaborarii documentelor de programare pentru perioada 2014 – 2020 la nivelul regiunii, constituirea Comitetului Regional pentru elaborarea, PDR 2014 – 2020, precum si detalii legate de sustinerea activitatii de promovare socio-economica a regiunii prin portalul de afaceri www.aidoltenia.ro.

POL DE COMPETITIVITATE IN DOMENIUL TURISMULUI LA VALCEA

Centrul de Congrese si Expozitii OLTEXPO gazduieste joi, 5 iulie, incepand cu ora 12.00, sesiunea de informare cu privire la promovarea dezvoltarii si cresterii competitivitatii turismului, organizata de ADR SV Oltenia, Asociatia de Turism Oltenia, in colaborare cu Consiliul Judetean Valcea pentru promovarea dezvoltarii si cresterii competitivitatii turismului.

In cadrul Pogramului Operational Sectorial pentru Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE), cu surse de finantare disponibile, se pot depune proiecte de co-finantare pentru constructii, extinderi sau modernizari ale infrastructurii, achizitionare de echipamente, tehnologii, licente, inovarea proceselor de productie, intensificarea cooperarii intre membrii participanti, precum si de facilitare a trasferului de cunostinte si ridicare a nivelului de pregatire necesare in vederea promovarii, dezvoltarii si cresterii competitivitatii turismului.

Valoarea finantarii este cuprinsa intre 21.000.000 lei si 84.000.000 lei.Prima etapa de depunere a proiectelor are loc in intervalul 17 mai – 17 august 2012.

 La sesiunea de informare vor lua parte cei mai importanti operatori de turism din judetul Valcea, intreprinderi, institutii, ONG-uri si asociatii care activeaza in domeniul turismului si sectoare conexe, interesate se devina parteneri ai polului de competitivitate.

 

PROGRAMUL DE INSTRUIRE A SPECIALISTILOR INFORMATICIENI AI I.N.S PENTRU ALEGERILE LOCALE SE DESFASOARA LA VALCEA

Centrul de Congrese si Expozitii OLTEXPO va gazdui luni, 28 mai, incepand cu ora 9.00, instruirea cu privire la utilizarea aplicaţiei informatice de centralizare a rezultatelor alegerilor locale din 10 iunie 2012.

Agenda sesiunii de pregatire, la care vor participa specialisti din Directiile Teritoriale de Statistica din toata tara  puncteaza sarcinile ce revin INS în organizarea, pregatirea şi desfasurarea alegerilor, modul de  organizare a activitatilor din statiile de prelucrare de pe langa Circumscriptiile electorale judetene si Municipiul Bucuresti, precum si calendarul activitatilor specifice care se vor derula pana pe 10 iunie.

Totodata, vor fi prezentate sistemele informationale care vor fi utilizate pentru centralizarea, prezentarea rezultatelor alegerilor si colectarea datelor privind prezenta la vot a alegatorilor.

Vor fi prezenti directorul general al Directiei generale de IT si infrastructura statistica a INS,  Gheorghe Vaida-Muntean, directorul departamentului Informatică din cadrul Autoritatii Electorale Permanente, Gabriel Saucă si reprezentanti ai firmei care a realizat programul de numarare si centralizare a voturilor.

CONGRESUL NATIONAL AL PROPRIETARILOR DE PADURI SI PASUNI DIN ROMANIA, LA OLTEXPO

Congresul National al Proprietarilor de Paduri si Pasuni din Romania va avea loc sambata, 12 mai 2012, incepand cu ora 10, in Sala Balcescu din pavilionul central al Centrul de Congrese si Expozitii OLTEXPO.

Federatia Proprietarilor de Paduri si Pasuni din Romania – Nostra Silva îsi propune ca prin acest eveniment „sa relanseze un dialog între sectorul guvernamental, administratia publica centrala/locala, factorii interesati din domeniul forestier si proprietarii privati de paduri si pasuni, un parteneriat atat pentru proprietate, cat si pentru mediu”, dar si lansarea Forumului pentru stabilirea standardelor PEFC – cel mai mare sistem global de certificare a padurilor.

Ordinea de zi a Congresului mai include  prezentarea strategiei, modificarea statutului si confirmarea structurilor de conducere ale FPPPR. Lucrarile sunt prezidate de presedintele Bogdan Ioan Tudor Todoran si de presedinte executiv Istvan Tőke.

La congres participa reprezentantii proprietarilor din judetele Timis, Arad, Bihor, Salaj, Satu-Mare, Maramures, Cluj, Bistrita-Nasaud, Alba, Hunedoara, Suceava, Iasi, Neamt, Bacau, Caras-Severin, Gorj, Valcea, Arges, Prahova, Vrancea – în special comunitatile istorice de proprietari (obsti de mosneni, obsti de razesi, composesorate, paduri graniceresti, urbariale, comune politice), fondurile bisericesti, dar si reprezentanti ai controversatelor fonduri de investitii care au achizitionat, în ultimii trei ani, peste 400.000 hectare teren forestier.

Vor participa, în calitate de invitati, mai multi senatori si deputati, presedintele Consiliului Judetean Valcea, conducerea Primariei orasului Calimanesti, reprezentanti ai organizatiilor profesionale din domeniul silvic, cu aceasta ocazie urmand a fi lansata si revista “Padurea Noastra” – prima publicatie, dupa mai bine de 60 de ani, a proprietarilor de paduri si pasuni din Romania.

ORGANIZATORII SI PARTICIPANTII LA CONCURSUL NATIONAL DE FIZICA „EVRIKA” , MULTUMITI DE CONDITIILE OFERITE DE OLTEXPO

Dimensiunile si compartimentarea Salii Balcescu au permis desfasurarea celei de a XXII-a editii a Concursului National de Fizica "Evrika la standarde in premiera pentru competitie - o  zona de laborator, cu posturi de lucru individuale si spatii pentru desfasurarea probei teoretice, care au permis testarea simultana a  250 dintre cei mai buni fizicieni din clasele VII - XII din tara.

Inspectorul general in Ministerul Educatiei si Cecetarii, Sorin Trocaru a adresat multumiri " domnului primar Ilie Amuzan, domnului viceprimar Vasile Scarlea si tuturor celor care au facut ca acest eveniment sa se ridice la standardele unei competitii internationale, atat ca si conditii de desfasurare cat si ca nivel stiintific al probelor.In acest sens, contributia esentiala a avut-o domnul profesor Mihail Sandu, care a gandit aceasta a XXII-a editie a concursului " Evrika" cu doua probe distincte -  experiment si teorie.Cu aceasta editie, "Evrika" trece la un nivel superior calitativ, evaluand compententele elevilor atat pe plan experimental cat si pe partea teoretica.Nu in ultimul rand, vreau sa multumesc domnului director general al Centrului de Congrese si Expozitii Oltexpo, precum si intregului personal care a asigurat desfasurarea acestui concurs in cele mai bune conditii."

PREGATIRILE PENTRU CONCURSUL NATIONAL DE FIZICA EVRIKA, IN PLINA DESFASURARE

OLTEXPO gazduieste  maine proba teoretica si proba de laborator a editiei cu numarul XXII a Concursului National de Fizica “Evrika”.

Pregatirile pentru amenajarea laboratorului  unde vor lucra 250 de elevi din toata tara sunt pe ultima suta de metri.

Concursul National de Fizica  “Evrika ” este deschis elevilor din clasele VII–XII, XIII, de la toate formele de învaţamant: zi, seral, cu frecventa redusa, din invatamantul de stat, particular si confesional.

La Centrul de Congrese si Expozitii OLTEXPO vor fi prezenti maine Sorin Trocaru – inspector general in Ministerul Educatiei si Cercetarii, Gabriela Ene – inspectorul general al Inspectoratului Scolar Valcea, reprezentanti ai facultatilor de fizica din Iasi, Craiova si Bucuresti si primarul orasului Calimanesti, Ilie Amuzan.

Organizatorii concursului sunt  Ministerul Educaţiei,Inspectoratul Scolar Valcea, Grupul Scolar Calimanesti, Primaria Calimanesti, Scoala Serban Cantacuzino.

OLTEXPO DEVINE CEL MAI MARE LABORATOR DE FIZICA DIN TARA

Peste 200 de elevi si cadre didactice din toata tara vor participa la cea de a XXII-a editie a Concursului National de Fizica “Evrika”,  ce va avea loc in perioada 16-18 martie, la Calimanesti.

“Evrika” aduce o premiera absoluta in calendarul competional scolar national – prima proba practica in care isi vor testa sincron cunostiintele de fizica sute de scolari din clasele 7-12. Proba de laborator şi proba teoretica, programate sambata, 17 martie, se vor desfasura, incepand cu ora 9.30, in Sala Balcescu a Centrului de Congrese si Expozitii Oltexpo, singura locatie care putea intruni conditiile logistice optime pentru desfasurarea unei probe de o asemenea anvergura.

Castigatorii vor fi premiati duminica, 18 martie, la Casa de Cultura “Florin Zamfirescu”.

Organizatorul concursului este profesorul Mihai Sandu, GSEAS Calimanesti, binecunoscut in lumea fizicii ca autor de culegeri de probleme, dar si pentru implicarea  in concursurile scolare de prestigiu, cum ar fi „Evrika”, sau in diferite etape ale Olimpiadei de Fizica si de Astronomie.

 

FESTIVALUL DARURILOR DE CRACIUN LA OLTEXPO

Peste 800 de vizitatori, mici si mari, au participat sambata, 17 decembrie, la  prima editie a Festivalului Darurilor de  Craciun, la Centrul de Congrese si Expozitii OLTEXPO.

Peste 200 de mici mari talente au urcat pe scena amenajata in Sala Balcescu a pavilionului central, in cadrul concursului “Cel mai frumos spectacol de Craciun”. Micutii artisti au reprezentat gradinite, scoli si licee din multe localitati valcene , intrecandu-se  intr-un maraton de colinde, scenete, cantece si obiceiuri de Craciun.

Pe primul loc s-a clasat echipajul Scolii Valea lui Stan, coordonat de Mihai Manta si Ana Maria Dinescu, urmat pe locul doi de cel al Gradinitiei PP. Nr. 1, Valcea, coordonat de Elena Ilie si Georgiana Borascu si pe locul trei de echipajul Gradinitei PN Nr. 2, Valcea, sub indrumarea Marianei Ionescu.

Juriul a recompensat pentru originalitate grupul Liceului Teoretic Brezoi si Scoala Serban Voda Cantacuzino iar pentru prestatie artistica echipajul Gradinitei PP.  Ostroveni 2.Toti participantii au fost rasplatiti cu diplome si cadouri.

Toti cei prezenti la OLTEXPO au fost intampinati cu dulciuri si fructe la discretie. Copiii au avut de ales intre  atelierele de creatie unde au pictat, au decupat, au colorat si au confectionat ornamente de Craciun din cele mai originale material, cinematograf , teatru de papusi si coltul  povestilor, patronat de Mos Craciun si zana cea buna.

Spectacolul a fost intregit de un program variat care a cuprins colinde si cântece de Craciun in interpretarea elevilor Liceului de Arta din Râmnicu Vâlcea, o reprezentatie a ,,Teatrului de papusi “ Anton Pann, colinde si folclor cu Taraful Doina Oltului, o demonstratie de virtuozitate a trupei Concerto, momente coregrafice si muzicale cu Ansablul Terpsihore si demonstratii de arte martiale cu sportivii Clubului Ionita Sport Center, campioni nationali, europeni si balcanici, care au incantat publicul.

Oltexpo multumeste tuturor celor care au sprijint acest eveniment - Inspectoratul Scolar General Valcea, Primaria Calimanesti, Teatrul Anton Pann, sponsorului ANNABELLA, partenerilor media - Magic Fm si Radioteleviziunea Valcea 1 si tuturor reprezentantilor media care au promovat evenimentul si au facut posibila reusita acestuia.

Pagina 1 din 2